dijous, 22 de novembre del 2018

Dia de donar les gràcies

Ahir una gran part del planeta celebrava el dia d’acció de gràcies. Sempre m’ha fet gràcia que es dediqui una diada a reflexionar sobre la pròpia vida i donar gràcies per tot el que tens.
Originalment aquesta celebració va néixer l’any 1621 per a celebrar les bones collites a la costa Est dels estats Units. Anys més tard Abraham Lincoln va declarar l’últim dijous de novembre dia festiu i durant molt temps va tenir una forta connotació religiosa gairebé més important que el Nadal pels americans.

Amb els anys la jornada s’ha convertit en una altra excusa per consumir, de fet, el Black Friday és avui, dia després d’acció de gràcies, una campanya que és la prèvia de les festes de nadal i que s’ha fet extensiva arreu del món.

Segurament s’ha perdut l’essència d’aquesta diada de reflexió, una gran llàstima ja que ser agraït o agraïda, donar les gràcies ens fa més feliços i més sans.
Hi ha estudis que indiquen que la gratitud te molts beneficis, per exemple:
  • reforça el nostre organisme i ens fa menys propensos a les malalties
  • ajuda a conciliar el son i dormir bé
  • redueix la impaciència i augmenta l’autocontrol
  • rebaixa l’estrès i l’ansietat

Quan sentim l’agraïment  i sobretot quan donem les gràcies en veu alta el nostre cervell segrega serotonina i dopamina fent-nos sentir més satisfets, optimistes i feliços.
Segur que tots nosaltres tenim molts motius per sentir-nos agraïts i agraïdes, pensem-hi una estona i expressem-nos!

Us deixo un vídeo una mica antic i potser l’heu vist però et toca...


Moltes gràcies i feliç divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada