dijous, 14 de març del 2019

WWW.

El passat dimarts dia 12 el doodle de Google ens recordava que fa 30 anys que existeix internet tal i com l’entenem avui dia. 30 anys!! (12 de març de 1989) em pregunto com podíem viure sense ella? 
Utilitzem la xarxa absolutament per tot...poc s’ho deuria pensar el físic britànic Tim Berners-Lee quan va inventar la World Wide Web. Com a investigador, el seu objectiu era crear un espai per compartir idees i coneixement amb universitats i altres institucions d’arreu del món de forma fàcil i automatitzada. L’any 90, la www es va convertir en el primer navegador, lloc web i servidor i tres anys més tard ja era un domini públic i de 500 servidors es va passar a més de 10.000 i es va estendre com la pólvora a tot el planeta. 
En l’actualitat més de la meitat de la població te accés a internet però encara a molts països el seu us és restringit, controlat o inexistent.

Podem afirmar que Internet és l’eina de transformació social més important de la història de la humanitat amb incidència en la gran majoria de camps i àmbits de la vida de les persones. Educació, comunicació, política, economia, sanitat, oci, relacions, lleure...utilitzem la xarxa per tot, a totes hores i des de ben petits. Malgrat tot també te aspectes negatius i fins i tot perillosos, el mal ús com la pirateria, l'assetjament, notícies falses, estafes, tràfic de dades personals, abús de la publicitat...cada vegada coneixem millor les problemàtiques de la xarxa i ens podem protegir.

La veritat és que no sé com ens ho fèiem abans d’internet, esclaus dels llibres i del que la televisió o els diaris ens explicaven, i és que la xarxa és una gran finestra al mon, una sort i un gran pas endavant, per molts anys.

Feliç divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada