divendres, 29 de novembre del 2019


Thanks
Ahir com cada quart dijous de novembre es va celebrar als Estats Units el dia d’acció de gràcies. Sóc una enamorada d’aquest país i el thanksgiving day és una de les tradicions que més m’agraden del món. Aquesta diada va ser declarada festa nacional l’any 1863 pel president Abraham Lincoln i és considerat un dia molt important per les famílies que es reuneixen per donar gràcies per tot el que tenen.
En la meva opinió avui en dia no donem massa les gràcies , ens queixem molt, això si, però les gràcies costen més. La gratitud és una emoció molt potent i que te uns efectes molt positius en el nostre benestar. I és que ser una persona agraïda no costa tant esforç, és gratis i te molt beneficis:
  • Ser agraïda millora la nostra salut física i mental, et fa estar bé amb tu mateix/a
  • Millora la nostra autoestima ja que ens fa valorar tot el que tenim i hem aconseguit, per petit que sigui  i això et dóna força i motivació per seguir i afrontar les dificultats, et fa més resilient
  • Practicar i entrenar la gratitud és possible, es pot començar per coses petites del dia a dia, a casa a la feina...i podem anar més enllà reflexionant cada dia sobre tot el que tenim. I si a més de reflexionar ho escrius, encara te més impacte.

Un exercici molt potent que podem practicar és donar les gràcies a les persones que estimem per tot el que fan i són per nosaltres, en viu i en directe, cara a cara, sense que vingui a “cuento” de res, la reacció és impagable. Ho hauríem de fer més sovint, el temps passa molt ràpid i a vegades s'escapa de les nostres mans. Proveu i ja veureu quina satisfacció!
I aprofito per donar les gràcies pel vostre suport durant tots aquests anys
;) feliç divendres


divendres, 22 de novembre del 2019


Speed dating

Vivim en un món on tot passa molt ràpid, no tenim prou temps, ni paciència, tot ho volem per ahir. Aquesta pressa continua es veu a tots els àmbits de les nostres vides. A la feina és segurament un dels llocs on més sovint ens hi trobem.

Aquesta manca de temps adquirida que tenim la majoria ens fa buscar estratègies per fer la nostra feina de forma més ràpida i agraïm tota eina que ens faci estalviar temps.

Fa unes setmanes vaig experimentar amb una tècnica que la veritat em va encantar, es tracta de l’speed dating laboral. Al meu dia a dia les entrevistes amb potencials candidats/ates hi son molt presents. M’encanta escoltar a la gent, hi ha entrevistes molt efectives i ràpides i altres que sembla que no s’acabin mai.

L’speed dating son trobades dins d’un marc concret on pots entrevistar moltes persones que estan en recerca de feina de forma molt breu i controlada. En el meu cas vaig fer entrevistes de 2 minuts a unes 20 persones seguides. A la sala hi havia una encarregada de controlar el temps i sonava un timbre passats aquest minuts que indicava canvi de candidat, com el joc de les cadires anaven passant totes per totes les entrevistadores que érem a la sala. Al tenir tan poc temps la gent es prepara molt bé el seu discurs i tu només has d’escoltar i prendre algunes notes ràpides. Son 2 minuts on han de mostrar el millor d’elles mateixes, on han de deixar alguna pista que et faci recordar-les, i en general ho van fer molt bé.

En resum, en una hora vaig conèixer  20 persones del món sociosanitari, algunes molt interessants i que segurament algun dia formaran part d’aquesta casa.

Com diu la dita, el que és bo i breu és doblement bo...
Feliç divendres

divendres, 15 de novembre del 2019


Apassiona’t

No t’ha passat mai que estàs fent alguna cosa que t’agrada i perds per complert la noció del temps? I a la feina ho has sentit alguna vegada? Al món laboral hi passem gran part de les hores del dia i és fonamental sentir aquesta emoció de tant en tant.

T’has plantejat mai si t’apassiona el que fas? Creus que el que estàs fent avui t’acosta al lloc on vols ser demà? Si la resposta és no...potser hauries de fer un pensament, la vida són 4 dies i 3 els passem a la feina així que no podem perdre el temps! En aquesta vida no hi ha res més perillós i criminal que l’avorriment.

Viure i treballar amb passió ens acosta a l’èxit, en permet posar en joc tot el nostre potencial i créixer com a persones, veiem algunes característiques d’aquesta forta emoció:
  • com més confiança tenim en nosaltres mateixes, més fort serà l’entusiasme
  • creure en el que fem dóna sentit a la nostra vida
  • si fem el que ens agrada la nostra salut mental i física és millor
  • som més productives
  • volem millorar sempre, volem seguir aprenent coses noves sempre
  • augmenta la nostra creativitat
  • l’entusiasme i la passió ens aporten felicitat

Aquest post va totalment dedicat a les meves companyes i companys que amb la passió pel que fan ens han demostrat novament la força de les arts escèniques per fer d’aquest fràgil món un millor lloc on viure. Per tot l’equip de teatre d’aquesta santa casa que ens ha posat la pell de gallina a més de 500 persones petites i grans. De veritat que doneu sentit a tot el que fem i gràcies a vosaltres el granet de sorra per la sensibilització cada any es fa més i més gran.
No us perdeu la funció del dia 1 de desembre oberta a totes i tots, imprescindible!

I com deia en Beethoven: tocar una nota equivocada és insignificant, tocar sense passió és inexcusable

Enhorabona equipàs! Feliç divendres

divendres, 8 de novembre del 2019


Sense esquemes (2ª part)

Com ja vàrem comentar en el post anterior, quan fem una mala interpretació d’una situació això ens provoca un conflicte intern que pot fer que ens comportem de forma poc adequada.
Les distorsions cognitives impacten en el nostre benestar i son responsables dels nivells d’autoestima i de l’estat d’ànim. Si les identifiquem i les fem conscients serà més fàcil veure que son falses i podrem treballar per canviar-les.

Veiem els principals tipus de distorsions cognitives:

  • Abstracció selectiva: Seria quan davant d’una característica concreta en traiem una conclusió general, focalitzant-nos en tot allò negatiu. Per exemple, pateixes un petit accident en bici i ja mai més hi vols pujar perquè de sobte ho consideres super perillós.
  • Biax de confirmació: Interpretem el que ens passa de forma que confirmi el que pensem, com que no m’han triat per aquest lloc de feina pel que vaig estudiar, mai em triaran, ja no m'hi presento més.
  • Personalització: Quan creus que tot el que passa o el que pensa i fa la gent te a veure amb tu mateix/a, com si tot girés al teu voltant. Per exemple, segur que està sèria perquè està enfadada amb mi...
  • Inferència arbitrària: Es tracta de donar per fet determinades suposicions sense tenir-ne cap prova, o quan el guionista que tot/es portem dins es posa a treballar en una peli de ciència ficció.
  • Pensament polaritzat: O blanc o negre, o tot o res, quan es porta tot a l’extrem sense tenir en compte les excepcions ni els grisos, “sempre la cago”
  • Sobregeneralització: És la tendència a pensar que si alguna cosa ens ha passat una vegada, tornarà a passar. Si suspenc un examen, la resta m’aniran malament.

T’has trobat mai en algun d’aquests casos? Segurament si, doncs bé, pensem-hi una mica i segur que ho veurem tot més clar.

Feliç divendres