divendres, 5 de juny del 2020

L'oficina a casa

D'un dia per l'altre vam haver de carregar arxivadors, carpetes, torres, pantalles, telèfons... i ens vàrem posar a treballar des de casa. Si, ho havíem fet puntualment però no a diari en jornades completes, això mai ho hauríem ni tan sols imaginat. 
Algunes tenim la gran sort de tenir un espai ben arregladet amb ordinador propi, llum exterior, bones connexions...però tots i totes vam haver de fer-nos un raconet a casa on passar-hi la majoria d'hores del dia.

I ho vam fer, ens vam posar les piles amb les eines que ens permetien teletreballar, vam canviar totalment la forma de relacionar-nos, de comunicar-nos de reunir-nos.
Al principi va ser difícil, els dies es feien llargs i no trobaves la manera de desconnectar, volies estar disponible en tot moment, per si feia falta. 

L'emergència, la situació de risc que es vivia a primera línia nosaltres l'hem viscut en la distància, molt diferent, això segur, però també amb molta preocupació i cert sentiment de culpa per no ser-hi "en persona" com molts companys i companyes, professionals d'atendre les persones i que de cap manera ho podien fer des de casa. Des d'aquí expresso la meva total admiració i felicitació per la gran feina feta!

El teletreball ha estat una solució (obligada pels governs) per a que molts de nosaltres amb tasques tècniques i administratives poguessim seguir al peu del canó donant tot el nostre suport als equips de primera línia. 
La tranquilitat de treballar en un entorn segur té molts avantatges, millora la productivitat, és un gran estalvi de temps en desplaçaments...però també té alguns inconvenients com ara l'aïllament i la soledat que pots sentir en alguns moments.

La nostra empresa (com moltes altres) es va veure obligada a implantar el teletreball sense tenir un pla i un estudi previ de com fer-ho i tot i així els resultats han estat molt positius. 
Ara mateix ens trobem redactant aquest pla per millorar tots els aspectes que calguin perquè si una cosa hem après del confinament és que si els equips de treball son autònoms i les persones que els formen es senten empoderades no cal ser-hi sempre físicament per ser presents.

Feliç divendres








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada