divendres, 2 d’octubre del 2020

Et sents segur@?

La Fundació MAP és una entitat compromesa i innovadora. La formació és un eix fonamental pel creixement de les persones que en formem part, i això és una gran sort. Fa dies que treballem amb la nostra coach un concepte que crec que és vital per totes les organitzacions, es tracta de la seguretat psicológica.

Et sents còmode i segura al teu lloc de treball? Pots expressar les teves idees amb sinceritat, demanar ajuda quan la necessites i no tens por a equivocar-te? Si la resposta és SI, et trobes en un entorn psicològicament segur.

Està més que demostrat que el bon clima de treball, relaxat i on la confiança és el centre de totes les relacions, millora la productivitat, la creativitat, l’eficiència i l’eficàcia de les persones i els equips.
Quan ens sentim segures estem més motivades i compromeses amb tot el que fem.

El concepte de seguretat psicològica s’utilitza sobretot en entorns laborals i més concretament s’associa a les persones que tienen funcions de lideratge o gestió d’equips ja que aquestes tenen una influència directe i seran exemple de relació entre tots els membres del grup.

L’autenticitat, l’empatia i el domini tècnic de les tasques a realitzar son ingredients bàsics de la confiança, que és la màxima responsable de l’existència o no de la seguretat psicològica  en un equip de treball.

Empreses com Google consideren la seguretat psicològica un pilar fonamental i ja a l’any 2012 van crear el projecte Aristòtil amb l’objectiu d’averiguar perquè uns equips funcionen millor que altres, quin és el secret de l'èxit?  aquestes van ser les principales conclusions:

  • Les persones han de sentir-se lliures per expressar el que pensen
  • Som més productives en llocs de treball sense estrés
  • Ambients positius generen motivació, ganes de millorar, de crèixer, formar-se...empreses on la por i la desconfiança son protagonistes provoquen malestar, poc compromís, absentisme, errors...
  • És important tenir un alt grau de tolerància davant l’error, la por a equivocar-te et pot bloquejar
  • Cal fer que tothom senti que forma part del projecte
  • Donar feedback positiu sempre que sigui possible genera confiança en la pròpia feina i també millora la implicació.
Seguirem treballant per millorar la seguretat psicològica de tots i totes. Feliç divendres!

2 comentaris:

  1. Hola Marta m'agradaria compartir les teves publicacions a Facebook
    En dons permís??

    ResponElimina
  2. Bones, em podries dir qui ets?? ;) merciiiii

    ResponElimina