dijous, 4 de febrer del 2021

I seguim...

Doncs es veu que tindrem sis setmanes més d’hivern, almenys això ha dictaminat la marmota més famosa del món, en Phil. Com sabeu cada 2 de Febrer al petit poble Punxsutawney, Pensilvania es porta a terme una cerimònia de les mes frikis que existeixen i que va fer famosa la peli Groundhog Day (El dia de la marmota) en català la van traduir per Atrapat en el temps

Diu la tradició que si el dia està ennuvolat i la marmota no veu la seva ombra, surt del cau i això vol dir que l’hivern durarà poc. Contràriament si fa sol i veu la seva ombra ella torna a entrar al cau i això indica que el fred s’allargarà sis setmanes més.


Últimament la realitat que vivim em recorda molt a la pel.lícula en qüestió. Sona el despertador (potser variem la cançó o la melodia..) i au, cap a treballar i després tornar a casa sense saltar-se el “toc de queda”. Cada dia ens relacionem amb les mateixes persones, la nostra beneïda i petita bombolla i tot sense sortir del nostre poble de dilluns a diumenge i repetim... Pel camí anem perdent dies al costat de persones que estimem, llocs que voldríem conèixer i alguns somnis….i guanyem pors, inseguretats i comencem a dubtar seriosament si recuperarem mai la nostra forma de vida pre pandèmia.


A El dia de la Marmota el seu protagonista té l’oportunitat de viure el mateix dia infinitat de vegades i això li permet aprendre dels errors que va cometre el dia anterior i poc a poc va descobrint l’essencial, allò que realment el fa feliç, les petites coses i les relacions humanes.


I això em fa pensar que potser si que aprendrem alguna cosa nosaltres també, potser si que en un futur ens fixarem i cuidarem més a totes les persones que tenim al voltant sense pensar tant en el futur i vivint més el present que al final és l’únic segur que tenim, l'aquí i ara.


Feliç divendres!




2 comentaris:

  1. Bonica reflexió!

    ResponElimina
  2. Interessant , no recordo si he vist la pel.licula l'hauré de buscar i veure. Gràcies

    ResponElimina