dijous, 11 de febrer del 2021

Organitzacions resilients

Ja hem parlat en vàries ocasions de la resiliència, una competència clau en el temps que vivim. Actualment aquesta capacitat de refer-se de les adversitats arriba a les empreses com a element clau per a la supervivència.

Una organització resilient és aquella capaç de resistir i adaptar-se a canvis ràpids i incerts, una nova cultura que posa èmfasi en la força de les persones i els equips per tirar endavant en èpoques de crisi i incertesa.Les entitats i empreses resilients ofereixen seguretat psicològica, son transparents i promouen la implicació de totes les persones generant espais de col.laboració i cuidant l’ambient de treball al màxim.

Comentem algunes de les característiques que té una empresa resilient:

  • Utilitzen eines que faciliten la feina com per ara eines digitals de col.laboració i gestió del coneixement, això implica formació continuada per tal d’estar al cas de totes les novetats
  • El Treball en equip és indispensable i també fomentar l’empoderament de les persones
  • Polivalència, adaptació, flexibilitat. Equips i persones que es poden ajudar, substituir i col.laborar quan faci falta.
  • La gestió emocional és clau pel benestar, cal cuidar i donar eines per reduir l'estrès l’ansietat
  • Implicació i responsabilitat. Les organitzacions resilients compten amb persones implicades que “s’arremanguen” quan fa falta i es creixen davant les dificultats
  • És molt important tenir un alt nivell de comunicació i transparència, cal compartir la informació amb les persones que col.laboren en la organització, sinó és dificil tenir la seva implicació i motivació.

Jo diria que la nostra entitat ha demostrat sobradament durant l’últim any que és una organització resilient, forta, que supera les dificultats i en surt reforçada i és obviament és gràcies a totes les persones que en formem part, totes importants posant el nostre granet de sorra...ens en sortirem!

Endavant!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada