dijous, 25 de març del 2021

Be water my friend

Ets d’aquelles persones que necessita controlar-ho tot? a la feina, a la vida en general? que tot surti segons els nostres plans és realment difícil. Si alguna cosa ens ha ensenyat la pandèmia és que ben poca cosa podem controlar en aquest món…i que els plans millor fer-los en llapis.

Les persones amb necessitat de control solen ser perfeccionistes, exigents, insegures, amb baixa tolerància a la frustració i amb por a ser valorades de forma negativa. Amb aquest perfil es fa realment dificil gestionar situacions d’incertesa (com l’actual) on és impossible saber què passarà i com afrontar-ho i això genera emocions negatives com ansietat, estrés, por…existeix una relació directe entre l’ansietat i la necessitat de control.


Les persones controladores viuen sempre preocupades per alguna cosa i acostumen a focalitzar-se més en els possibles errors o perills que en tot allò que pot sortir bé. Aquesta inseguretat personal s’intenta compensar amb control, però no es pot viure en estat d’alerta constant, cal deixar anar aquest control i que passi el que hagi de passar, sempre tindrem la llibertat de triar com ho afrontem.


Per viure més tranquil.lxs cal ser conscients que estem envoltades d’incertesa, d’elements negatius i també de molts positius.  Algunes reflexions que ens poden ajudar a deixar anar una mica el control:


  • Hem de treballar la nostra autoestima i això ens aportarà més seguretat personal
  • No pressionar-se i autoexigir-se constantment, ningú és perfecte!
  • Acceptar les pròpies limitacions, no es pot arribar a tot
  • Saber dir que no sense sentir-se culpable, treballar en equip
  • Dedicar-te temps a tu mateix@, això és fonamental!

Com deia en Bruce Lee, be water my friend ;)
Feliç divendres




2 comentaris:

  1. Tan fàcil d'entendre com difícil d'aplicar. És esgotador buscar la perfecció, és molt més sa comprendre que mai aconseguirem alinear tot el nón amb els nostres objectius. personals. La vida ens ho recorda acada bufetada que ens clava perquè reaccionem!

    ResponElimina
  2. Ho comparteixo,una part devl'intel.ligencia important és la capacitat que tenim d'adaptar-nos a les noves situacions que ens depara la vida.
    L'escola de la vida és aprendre a adaptar-nos per no decaure. Focalitzar en els pensaments i records positius.

    ResponElimina