dijous, 8 d’abril del 2021

Poder mental

Ets de ment hiperactiva? et costa parar els teus pensaments que es van sobreposant els uns als altres sense fi? doncs tranquil/.la no estàs sol/a.

Vivim en un món ple d’estímuls i que vol solucions ràpides a tot, és difícil focalitzar, centrar-se en una tasca o resposta concreta. Poder concentrar-se i posar atenció selectiva en el que fem s’ha convertit en tot un luxe. L’angoixa, la incertesa, els canvis, preocupacions, l’excés d'informació... afecten directament a la nostra capacitat de concentració.

Quan gestionem moltes tasques i informacions al mateix temps és fàcil perdre el control ja que acaben sent aquests inputs els que dirigeixen la nostra conducta, la nostra atenció es mou fàcilment cap a les novetats o el que ens crida més i no cap allò més prioritari.

La dispersió mental pot ser útil a nivell cognitiu per processar moltes dades a la vegada afavorint la creativitat i el pensament divergent però  quan es tracta de processar informació de forma més analítica i profunda ja no és tan útil i pot provocar errors. 

Algunes estratègies que ens poden ajudar a focalitzar:

  • Utilitzar agenda, és igual el format, paper, digital, calendari, llista….
  • Generar hàbits deixant espai per moments de dispersió i moments de concentració
  • Dividir el temps i fer pauses
  • Reduir els estímuls que et distreguin quan necessitis focalitzar, fora sorolls, telèfons, visites….
  • Descansar i menjar de forma equilibrada, per poder concentra-te has d’estar bé

La nostra ment té moments de tot, dies més lenta i dies més desperta però si en som conscients podem ajudar-la per arribar a tot, podem, i tant que podem! Feliç divendres!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada