dijous, 4 de març del 2021

Escac i Mat

Quan era molt petita el meu pare em va ensenyar a jugar a escacs, un joc que a ell li apassionava i a nosaltres no tant (però el feiem content). Es tracta d’un joc que requereix enginy i estratègia però a primera vista pot semblar avorrit i poc emocionant. 

En un món on les pantalles dominen la nostra vida seria important no oblidar els clàssics jocs de taula que ens entretenen i alhora ens fan pensar. Jo la veritat soc més de moure’m, d’interaccionar, riure, xerrar... i això jugant a escacs no es pot fer, és un joc seriós, silenciós i que requereix tota la teva atenció.


Si alguna cosa bona ha portat la pandèmia és que hem tornat a jugar a molts d’aquells vells jocs de taula que teníem oblidats a l’armari, el Trivial, el Pictionary, el Cluedo, Monopoly, cartes, escacs...i encara n’hi hem sumat alguns de nous...Catan, Tabú, Gestos...


El passat Octubre va arribar a Netflix una genial sorpresa en forma de minisèrie, la imprescindible “Queen’s Gambit”, una història on els escacs son els protagonistes i que t’enganxa des del minut zero. “Gambito de dama” s’ha convertit en tota una triomfadora la passada nit de diumenge als Globus d’Or. Un títol original i curiós, que és el nom d’una de les obertures més famoses al món dels campionats mundials d’escacs i que es caracteritza per l'oferiment d'un peó a l'adversari, amb la finalitat d'assolir avantatge.


A la sèrie descobrim moviments, tradicions i normes d’aquest vell joc però a més, és la història de superació d'una noia orfa i addicte que es converteix en tota una campiona mundial d’escacs. Una impecable interpretació de la gran Anya Taylor-Joy que transmet la tensió i passió en cada jugada, bon vestuari, música i original guió...fan de “Queen’s Gambit”  tot un descobriment.


Gràcies a la sèrie la venda de taulers d’escacs s’ha disparat a tot el món, fent tornar els escacs a les nostres taules, com abans, és el poder de Netflix ;)


I tu, a què jugues?

Feliç divendres


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada