dijous, 15 d’abril del 2021

Que corri l'aire

Què sents o penses actualment en una reunió de varies persones en un despatx tancat? nervis, ansietat, finestres obertes, gel sobre la taula, mascaretes que es claven darrera les orelles, ulleres entelades, boca seca...

Ja fa més d’un any que el nostre món ha canviat en tots els àmbits. Entre els milers de canvis que hem hagut de fer a les nostres vides, avui parlem de com ha canviat el treball en equip a les empreses.

La implantació del teletreball, els grups bombolla, la corrent d’aire per tot arreu s’han convertit en els nostres nous companys de feina. Han desaparegut els esmorzars populars, les sales de formació a petar, les reunions multitudinàries...i mica en mica els treball dels equip s’ha modificat en el fons i la forma. Ens hem anat separant, dividint, distanciant i la visió que teniem de la proximitat i el contacte físic ha canviat (potser per sempre)

La motivació i la cohesió d’equip s’han vist afectades per la situació actual, la distància física  es pot convertir en distància mental i és important donar el suport necessari per a que això no passi.

Per mantenir als equips motivats és important:

  • Molt i molt bona comunicació, ser transparents genera confiança, cal escoltar als equips encara que sigui en la distància (física)
  • Promoure el sentit de pertinença fent sentir la importància de tothom, totes les funcions son igual d’importants, tothom posa el seu granet de sorra i cal valorar-ho per igual
  • Escoltar les idees i propostes de tothom
  • Donar feedback, reconeixement de la feina feta, escoltar amb empatia i dedicant el temps que sigui necessari, és clau per a la motivació de les persones

Hem desenvolupat noves estratègies per no sentir-nos lluny les unes de les altres però cal anar-les adaptant i millorant fins que potser un dia ja no ens posi nervios@s estar dins d'un despatx amb un grupet de persones amb la finestra tancada...que corri l'aire!

Feliç divendres!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada