dijous, 13 de maig del 2021

El principi del final

I per fi, aquest diumenge una data que estàvem esperant, 9 de Maig de 2021. Acaba l’estat d’alarma, que no vol dir que la pandèmia hagi arribat a la fi però si que cada dia estem més a prop de que això passi.

Comença ara una etapa de desescalada, física i emocional. Poc a poc podrem recuperar algunes llibertats perdudes i anirem perdent també les pors que un dia sense esperar-ho van aparèixer a la nostra vida i ens van canviar per sempre.

Tot requerirà un procés, no deixarem la preocupació d’un dia per l’altre, psicològicament la pandèmia ha tingut un efecte en totxs nosaltres que caldrà gestionar. Ansietat, incertesa, estrès, por a emmalaltir...ens han acompanyat molts mesos i costarà deixar-les enrera. 

Les nostres relacions dins i fora de la família també han canviat, les llars es van convertir en castells de pedra on ens sentíem protegides i les persones de casa van ser la millor companyia.

La forma de treballar també ha canviat, el concepte tan antic com arrelat de la presencialitat ha deixat de tenir sentit, ara arribem a tot arreu i des de qualsevol punt del planeta.

El lleure, la formació, l’atenció mèdica, reunions de tota mena, celebracions...la vida va seguir gràcies a les noves tecnologies. Les  pantalles que ens han ajudat a tirar endavant i mantenir el contacte amb el món.

Hem après a aplaçar, a canviar, a fer plans en llapis, a conformar-nos amb petites coses, hem après la importància de la humilitat, la senzillesa, la humanitat...hem après el valor d’una abraçada, un petó, un somriure…

Ja estem a punt per tornar, el món tornarà a ser nostre.

Feliç divendres!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada