dijous, 6 de maig del 2021

Parlar o callar

Segur que alguna vegada has sentit allò de que...en qualsevol situació si no pots dir alguna cosa bona o positiva...millor no dir res, pràctiques aquesta filosofia o ets de les que no calles ni sota l’aigua?

La comunicació humana és un procés complicat on intervenen múltiples factors, no és fàcil transformar els nostres pensaments en paraules i expressar-les de forma que siguin enteses tal i com nosaltres voldríem.

Sense ser-ne conscients podem donar un missatge amb la veu però amb el to, la mirada o la postura estar donant un missatge totalment diferent i lògicament això pot portar a malentesos i conflictes no desitjats.

L'objectiu seria saber comunicar assertivament i donar la nostra opinió sempre sincera però de bones formes, amb un bon to i una expressió corporal correcte i amable. També triar el moment i el lloc adequat per a cada missatge és un plus que facilita algunes converses delicades.

A vegades l’estrés o altres factors externs (cansament, gana, mal humor...) ens juguen males passades i fan que no diem les coses que com nosaltres voldríem...segur que us ha passat alguna vegada. En aquests casos hem d’estar alerta, reflexionar i demanar disculpes, sempre. I si no tens un bon dia, potser millor escriure un mail o deixar-ho per demà.

Parlar o callar...tot depèn!

Feliç divendres!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada