divendres, 28 de febrer del 2014

Entrenar les emocions

En el nostre dia a dia tenim molt clar que és important cuidar-se, però moltes vegades aquest cuidar-se es refereix estrictament a l’aspecte físic, anem al gimnàs, fem una dieta sana, anem en bicicleta, esquiem…però i la resta de pilars?
Tenim quatre pilars que sustenten la nostra energia i el nostre benestar, el físic, l’emocional, el mental i l’espiritual. Cal cuidar-los tots perquè la debilitat en un afecta als altres (ja entrarem més a fons en aquest tema en un altre ocasió).
Avui parlarem de cuidar i entrenar les nostres emocions d’una forma pràctica i innovadora a l’empresa: el gimnàs emocional. Hem  d’exercitar les emocions més positives i útils i deixar de banda les més tòxiques. Un gimnàs emocional és un espai creat per a la realització de diverses activitats que tenen com a finalitat millorar el benestar personal i social mitjançant el desenvolupament de programes multidisciplinaris que milloren les competències emocionals de les persones que s’hi entrenen.
Un gimnàs emocional no és un curs, es tracta d’un programa d’entrenament de la musculatura emocional que consta de tres fases:
  • Diagnòstic dels participants: mitjançant avaluació i entrevistes es realitza una “foto” de quins nivells te el participant en les diferents competències emocionals que es treballaran.
  • Entrenament: Conté activitats físiques, d’afrontament, relaxació, i activitats psicopedagògiques. Aquest entrenament va acompanyat de la ma d’un/a coaching personal que fa un seguiment i assegura el procés d’aprenentatge.
  • Avaluació dels participants: Feedback, entrevistes i informe final on quedarà recollit el procés de la persona i la millora en les diferents competències.

Els beneficis del gimnàs emocional estan comprovats en empreses, escoles, àmbit comunitari, etc. Millora el clima laboral, disminueix l’absentisme i la rotació, actua com a prevenció dels efectes de les emocions negatives, millora la satisfacció laboral i el benestar físic i psíquic, etc…en resum: el gimnàs emocional ens aporta felicitat laboral i personal.
Com a entitat pionera i innovadora, al MAP implementarem un projecte pilot per desenvolupar les competències emocionals mitjançant un Gimnàs Emocional, quina il·lusió! Amb l'aval de la Universitat de Barcelona i la col·laboració de la meva tutora de pràctiques i experta en gimnassos emocionals, Anna Casanovas i la gerent de la Fundació per a l’Educació Emocional, Ingrid Ferrer, dissenyarem  un projecte de nou mesos per posar en forma les nostres emocions. Qui s'anima a participar?

Us deixo el link de la FEM per si voleu llegir més sobre el tema.



Feliç divendres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada