dijous, 6 de febrer del 2014

Per molts anys!

El passat dimarts, Facebook va celebrar el seu 10è aniversari, la xarxa social que ha revolucionat la comunicació a nivell mundial s’ha convertit en una de les empreses més potents del planeta. Avui li dedico el post amb un petit resum de la seva història:
  • El 4 de Febrer de 2004, en una residència d’estudiants de Harvard, neix “the facebook” de la ma d’un informàtic, Mark Zuckerberg i 4 amics, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz, Chris Hughes y Andrew McCollum. Es tractava d’un portal d’accés limitat per a estudiants de la seva Universitat. Te un èxit aclaparador i ràpidament arriba a altres universitats com Yale i Columbia.
  • Només amb un any es traslladen a Palo Alto i aconsegueixen un milió d’usuaris, a finals del 2005 desapareix l’article “The” del nom i multipliquen per cinc el nombre de seguidors . 
  • Al 2006 creen la primera aplicació pel mòbil i la funció “compartir”, tanquen l’any amb 12 milions d’usuaris, aquell mes de Setembre obren Facebook a tot el mon amb la única condició de ser major de 13 anys per donar-s’hi d’alta. 
  • L'any 2007 comencen els problemes entre els fundadors i neix Facebook Add per a gestionar la publicitat de la plataforma. 
  • Al 2008 ja te versions en 21 idiomes! Obren oficines a tot el mon i ja son 100 milions d’usuaris actius. 
  • Al 2009  apareix l’opció “M’agrada”. 
  • L'any 2010 s’estrena la pel.lícula “La red social” dirigida per David Fincher, us la recomano, és força entretinguda i està basada en un llibre escrit per un dels fundadors. 
  • Al 2011 Facebook és un boom mundial amb més de 500 milions de seguidors. 
  • L'any 2012 Facebook compra Instagram, la xarxa social per a compartir fotografies amb més usuaris del mon. Aquell any Facebook surt a borsa i ja te 1000 milions de persones connectades. 
  • Aquest 2014 la xarxa ja te més de 1230 milions d’usuaris a tot el mon, dels quals 945 hi accedeixen des d’un smartphone o tauleta. La companyia està valorada a la borsa en 135.000 milions de dòlars.
Una aventura que va començar amb cinc empleats en te avui més de 6000, el seu creador, Mark Zuckerberg, ara te nomes 30 anys i ocupa el sisè lloc de les majors fortunes tecnològiques d’Estats Units.
Facebook te milions d’usuaris, persones, empreses, grups... però també te detractors que el veuen com una eina només lúdica i que porta a la distracció i a l'addició. El que no podem negar és que ben gestionada és una eina indispensable i molt potent per les empreses actuals, el Facebook del MAP te uns 300 seguidors i pretenem fer-los créixer entre totes i tots, ens ajudeu?


PD: Gràcies Gemma per suggerir aquest interessant tema.


Feliç divendres!

5 comentaris:

  1. De res... I pensar que aquest Sr. té la meva edat i és un dels més rics del món...
    Sí, sobretot animem a la gent a difondre el FB del MAP!!!! Hem d'anar creixent!!!!
    Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Gemma, però mai és tard per tenir una bona idea i desenvolupar-la, ànims!!

      Elimina
  2. Doncs no sé si sabeu que recentment s'ha publicat un estudi fet per dos científics de Princeton, en que es vaticina que Facebook perderà el 80% dels seus usuaris entre el 2015 i el 2017. Sembla ser que l'anomenada "bombolla de les xarxes socials", està a punt d'esclatar.

    Per reflexionar-hi...

    http://eleconomista.com.mx/tecnociencia/2014/01/23/facebook-podria-perder-80-usuarios-2017

    ResponElimina