dijous, 27 de març del 2014

Treball en equip

Avui en dia està de moda el “treball en equip”, fins i tot hi ha empreses que exigeixen aquesta competència en les seves seleccions, però sabem exactament que vol dir treballar en equip? És el mateix un equip de persones que un grup de treball? Definitivament no és el mateix, intentaré explicar les principals diferències:

Un grup de treball és un conjunt de persones que realitzen una tasca similar dins d'una organització. Solen estar pròximes físicament, tenen formacions semblants, un mateix cap, realitzen el mateix tipus de treball però són autònoms, és a dir, no depenen de la feina dels seus companys, cadascun realitza el seu treball i respon individualment d'aquest.

Un equip, és un petit nombre de persones amb habilitats complementàries i amb un objectiu comú del qual es consideren mútuament responsables. En l'equip de treball és fonamental la cohesió i la democràcia. Hi ha una estreta col·laboració entre els seus membres i les jerarquies es dilueixen. Hi pot haver un coordinador i els col·laboradors son triats en funció dels seus coneixements funcionant dins de l'equip en igualtat de condicions (encara que les seves categories laborals siguin diferents). En un equip tothom aporta, no es tracta d’ajudar-se els uns als altres, es tracta de treballar conjuntament per un mateix fi, escoltant i valorant amb humilitat les aportacions dels altres. Segons la meva opinió, el principal poder dels equips és que son una de les vies principals pel desenvolupament i l'aprenentatge de les persones. 

Per crear equips de treball eficaços cal que existeixi un projecte ben definit amb uns objectius ben clars que suposin un repte motivador per tots els participants. L'equip ha de disposar dels mitjans necessaris (tècnics i humans) per avançar.
Ser membre d’un equip ha de fer-nos feliços, perquè ens fa sentir que "som part d'alguna cosa més gran que un mateix" i  per aconseguir-ho calen dos ingredients fonamentals: compromís i confiança.

En aquesta casa hi ha molts grups i  equips de treball però avui en citaré un, l’equip de CAE a qui dedico el post d’avui. Dimecres passat vaig assistir a la segona representació teatral oberta a les escoles del Ripollès i va ser una experiència única, un clar exemple d’equip de persones motivades, coordinades, compromeses i amb un objectiu comú.

Us deixo una petita mostra amb un vídeo casolà molt curtet però on podreu captar del que us parlo.


Feliç divendres

13 comentaris:

  1. Oleeeeeee!!!! Marta molt clar, contundent i amb contingut. Moltes Gràcies!!!!
    Pot ser que hi hagi un problema en el video? Em diu que en el meu país no es pot veure????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Hermínia, ostres ho he comprovat i jo si que puc obrir el vídeo...

      Elimina
  2. Hola, m'ha fet pensar en el nostre equip. Estem en procés i intentem anar en aquest sentit, però no es gens fàcil perquè primer prioritzem el nostre treball i oblidem que comptem amb la resta dels membres de l'equip. Roser

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser, si tens raó és difícil però com siu la dita "sol aniràs més ràpid però junts arribarem més lluny"

      Elimina
  3. Volia agrair el suport de l'Hermínia i en Roger, pel suport que em van donar ahir per una situació personal relacionada amb la feina. T'adones que no estàs treballes sola i que és molt import el suport i l'ajuda dels companys de feina i més, quan treballem amb persones. Roser

    ResponElimina
  4. A més a més de compromís i confiança crec que hi ha un tercer ingredient, la il·lusió!!!, sense il·lusió pel que fas la resta queda diluït.

    A. Fajula

    ResponElimina
  5. A mi m'agrada molt una frase que diu: "sol/a, potser arribaràs més ràpid, però tots junts arribarem més lluny". Aquest és el nostre esperit!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alaaaa Gemma quina telepatia!! això si que és treball en equip! Moltes gràcies sòcia!

      Elimina
  6. Un clar exemple de que junts podem fer moltes coses, i tots podem aprendre de tothom. L'equip fa la força. Un video molt bo!!! Felicitats pel missatge que esteu donant. Verònica

    ResponElimina
  7. L'ésser humà és un bitxo col·laboratiu i social per definició. Sempre hem hagut de treballar en equip per aconseguir les fites més bàsiques, des de caçar mamuts fins a llaurar horts o defensar-se dels llops a la nit. Dues persones ja són un equip. Una família és un equip. Hi ha equips per tot, vulguem o no vulguem.

    Com dirien Radiohead: "2 and 2 always makes a 5". M'ha agradat molt el vídeo, felicitats!

    ResponElimina
  8. Hola,
    Realment que perquè un equip avanci cal tenir il.lusió.
    I hem de fer costat en els moment delicats que cada intregrant del grup pot passar. En les situacions de crisis és quan el grup pot sortir més reforçat i enfortit.
    Gràcies Marta per aquest espis de reflexió. Anna Pastoret

    ResponElimina