dijous, 22 d’octubre del 2015

El “futur” ja és aquí!


Ja coneixeu el meu “frikisme cinèfil” i amb el post d’avui el tornaré a posar de manifest. Abans però permeteu-me dedicar aquesta entrada a un dels meus grans ídols juvenils, un actor que va ocupar gran part de les meves carpetes i taquilles escolars, el petit però gran Michael J.Fox que malgrat la seva malaltia conserva aquell somriure tan especial que el va fer triomfar a Hollywood.
Dimecres passat dia 21 d’octubre de 2015 va ser “the back to the future day” la data triada per Marty Mc Fly i Doc Brown pel seu inoblidable viatge al futur a la segona part de “Back to the future”(Regreso al futuro). Ara fa quasi 30 anys de l’estrena d’aquesta història que es va convertir (contra tot pronòstic) en un referent del gènere d’aventures i ciència ficció. Una història que va sorprendre en la seva època i que ens mostrava un futur ple d’invents i noves tecnologies, doncs bé, aquest “futur” ja ha arribat, creus que és gaire semblant al que ens mostraven els protagonistes?
A “Regreso al Futuro II” ens plantejaven un 2015 força diferent del que és actualment (els cotxes i els patinets encara no volen), tot i així ja ens van avançar algunes de les eines tecnològiques que han revolucionat la forma en la que vivim i ens relacionem en l’actualitat, fem un petit repàs:
  • Videotrucades: si ho recordeu a la peli en Marty és acomiadat pel seu cap a través d’una trucada de vídeo. Sense cap mena de dubte aquesta tecnologia s’assembla molt al que avui coneixem com Skype o Facetime, en l’època semblava impossible trucar a algú i veure’l en persona però avui dia és tota una realitat, podem reunir-nos a qualsevol hora i amb persones d’arreu del món, sens dubte una eina que ha revolucionat el món de la comunicació.
  • Dispositius portàtils: Se’ns avança que els “gadgets” o trastos electrònics tindran un gran protagonisme en la vida diària de les persones, un encert total, ulleres amb càmeres o aparells que “oloren” a iphone ja son utilitzats per en Marty i en Doc, poc s’imaginaven que al 2015 la gran majoria de les persones portarien un ordinador a la butxaca!
  • Altres invents que surten a la peli que també tenim a l’actualitat (amb més o menys semblances) son els drons, els escàners de petjades dactilars per fer pagaments, pantalles de televisió 3D...

Tot i que  moltes vegades la realitat supera la ficció, altres és la ficció que ens avança la realitat del futur i aquesta pel•lícula és un clar exemple.

Aquí us deixo una prova de la visita dels genis:


Feliç divendres

4 comentaris:

  1. Fa 30 anys fèiem cua per entra al cine...

    A. Fajula

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Agustí, quins temps, fa anys i panys que no veig cua a cap cinema...quina llàstima! Moltes gràcies

      Elimina
  2. T'has deixat el més important.. el condensador de fluzo quin cotxe no en porta un a l'actualitat!?? Je je je

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja tens raó!!! i les nike voladores, una passada! Gràcies Victor ;)

      Elimina