dijous, 29 d’octubre del 2015

Marrameu VS Freddy

Ets més de Halloween o de castanyada? Aquest cap de setmana celebrem una de les nostres tradicions més arrelades, castanyes i panellets protagonitzaran les nostres taules però és molt possible que alguns decorem carbasses i ens pintem la cara de monstres per passejar pel poble. Què et semblen aquestes barreges? Un intrusisme d’altres cultures? Si la diversitat i els canvis son positius i afegeixen riquesa i diversió millor, no?
Aquesta resistència a les novetats i canvis és ben present en tot el que fem a la vida, també a l’àmbit laboral, hi ha qui pensa que tot allò nou li posa emoció a la feina, nous reptes a superar i hi ha altres persones que ho viuen més com una amenaça...qui no ha sentit mai aquella típica frase principal enemiga de la innovació que diu “aquí sempre s’ha fet així...”
Però perquè ens fan més por els canvis que un crit a mitjanit? Entre molts motius destacaríem els següents:
  • Perquè ens fan sentir amenaçats i insegurs, és quan es disparen aquelles preguntes “isi!, i si pensen malament de mi? I si s’enfaden? I si....? davant d’aquestes resistències cal llançar-se a la piscina per poder avançar.
  • Perquè ens sentim més còmodes amb allò que ja coneixem, fa molta mandra canviar i necessites estar molt motivat per sortir de la zona de confort. En una empresa on les persones poden expressar-se i ser escoltades sigui quina sigui la seva posició sempre és més fàcil gestionar els canvis.
  • També pot ser que no veiem la utilitat d’una novetat o desconfiem de la persona que el lidera, en aquest cas i si es tracta d’un canvi establert per l’empresa, caldrà explicar-ho molt bé, tenir en compte la opinió del personal, ser transparents i triar un líder que motivi i inspiri, sinó serà realment difícil aconseguir l’èxit i el procés serà viscut com una imposició.

Castanyes i carbasses del mon, doneu-vos les mans!


Feliç divendres, Feliç castanyada i Feliç Halloween

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada