divendres, 20 de desembre del 2013

El poder de les paraules


El llenguatge és molt poderós ja que connecta directament amb les nostres emocions i pensaments i a més, aconsegueix crear la nostra pròpia realitat. Les paraules generen emocions i actituds, son estímuls que ens predisposen a pensar o actuar d’una forma determinada.

Una persona pot tenir 40 pensaments per minut, dels quals un 90 % són repetitius i la majoria negatius . Això pot explicar que  moltes persones vegin les seves vides avorrides i monòtones, hi ha gent que sempre troba problemes i aspectes negatius a les coses i es queixa contínuament. El pitjor que els hi pot passar a aquestes persones, a menys que comencin a pensar d'una altra manera, és que estaran sempre destinades a fer el mateix i recrearan la mateixa realitat dia a dia. Però, es pot canviar la forma de pensar? Definitivament sí, i el llenguatge és una eina espectacular per aconseguir-ho.


El llenguatge afecta directament als nostres pensaments que estan lligats a les nostres emocions. Si algú ens diu "tot ho fas malament" o " sempre t'equivoques " , nosaltres automàticament construirem una imatge nostra fent les coses malament i equivocant-nos i això tindrà una repercussió en les nostres emocions . Aquestes emocions negatives afectaran al nostre ànim, autoestima i a les nostres capacitats . En canvi , emprar un llenguatge positiu aconseguirà començar a canviar els nostres pensaments negatius o els de les persones que ens envolten. Així que ja saps: somriu, digues coses boniques a la gent que t’envolta, dóna les gràcies, valora els èxits de tothom, sempre hi ha una versió positiva de les coses.

En aquest sentit s’utilitzen les frases afirmatives positives com a eina per a potenciar els pensaments positius. Fins i tot diria que estan de moda i es fan servir en pàgines web, xarxes socials, impreses en targetes, en objectes de regal, material d’oficina...
Per acabar us envio doncs un missatge positiu que avui va acompanyat d’un regal!
Per a començar el 2014 amb bona actitud faré el que diu aquest consell: 
"Abraça més i rondina menys". Avui... REGALO ABRAÇADES per a felicitar-vos les festes. Podeu recollir-les passant pel meu despatx, ràpid!! a les 16:00 s’hauran acabat, correu...son gratis!!!

Feliç divendres, Feliç Nadal i Feliç 2014




divendres, 13 de desembre del 2013

El millor lloc on treballar

Ja s’acaba l’any i a Recursos Humans és època de valoració, anàlisi i noves propostes pel 2014. Estem preparant l’enquesta de satisfacció/clima de treball i necessitats formatives perquè ens prenem molt seriosament el vostre desenvolupament i la vostra felicitat. Per aconseguir-ho és molt important la vostra més sincera col·laboració, les enquestes són la nostra eina de treball però per ser vàlides i útils han de ser contestades per una àmplia majoria, de forma sincera i el més detallada possible.

Potser coneixereu l’etiqueta Great Place to Work ®, és un referent internacional en consultoria d'investigació i gestió de Recursos Humans amb més de 20 anys d'experiència, que treballa sota la filosofia de "crear una societat millor a través de la transformació dels entorns de treball". És l'encarregada d'elaborar la Llista "Best Workplaces" (millors llocs per a treballar), que a través d' una metodologia enfocada al treballador, analitza, avalua i certifica les 50 millors empreses per a les quals treballar en més de 40 països del món. Per a més informació pots visitar www.greatplacetowork.es
Segons la seva teoria existeixen cinc característiques comunes en els entorns de treball excel·lents: credibilitat , respecte, tracte just, orgull de pertinença i companyonia.
Importants empreses del mon (petites i grans) tenen aquesta certificació, per exemple Microsoft, on l'impuls de la flexibilitat,el teletreball, la dotació de les eines TIC, l'avaluació de l'acompliment mitjançant objectius i l'accés a amplis plans de formació són algunes de les actuals característiques de la seva política de Recursos Humans.
L’empresa Infojobs també te la consideració de millor empresa on treballar, segons ells per arribar a ser un excel·lent lloc per treballar és imprescindible que la direcció cregui que les persones són el centre de l'empresa i es preocupi per la seva felicitat. Només d' aquesta manera es podrà comptar amb la iniciativa, talent i idees dels treballadors/ores.
L’eina de treball comú d’aquestes empreses són les enquestes, cal mesurar el grau de satisfacció dels treballadors dins l'organització i així conèixer les seves necessitats que seran el punt de partida de les polítiques de Recursos Humans. 
Ja ho veieu doncs, al MAP com a moltes grans empreses, us donem veu mitjançant les enquestes, amb la col·laboració de totes i tots podem aconseguir ser el millor lloc per treballar.


Feliç divendres!

dijous, 5 de desembre del 2013


Resiliència
El concepte de resiliència prové del llatí, del terme resilio que significa tornar a enrere, rebotar. En física s’utilitza per parlar de materials que tenen la capacitat de tornar al seu estat inicial davant de diferents inclemències.
Fa uns anys que en Psicologia s’aplica aquest concepte també a les persones i a les organitzacions, en aquest sentit la resiliència és la capacitat d’una persona, grup o comunitat d’afrontar les adversitats, sobreposar-se a elles i sortir-ne reforçat o transformat.
La resiliència forma part d’un procés, és una capacitat que es pot promoure i aprendre i depèn de factors com ara l'empatia, assertivitat, iniciativa, creativitat… davant dels problemes i els errors hem de tenir una actitud positiva i tirar endavant.
En èpoques de crisi aquest concepte te més sentit que mai. Una organització resilient és aquella que valora el talent i el compromís dels seus professionals, dóna importància als valors i l’ètica, promou la confiança, és apassionada, imaginativa, amb visió de futur, accepta i aprèn dels errors i gestiona les emocions dels seus membres. En la meva humil opinió, al MAP anem per bon camí.
Us adjunto un vídeo molt gràfic que il·lustra amb claredat aquest concepte (4 minuts).


Feliç pont de la Puríssima!

divendres, 29 de novembre del 2013

És qüestió d'actitud

Com sabeu el proper dilluns i en el marc del lliurament de premis d’Investigació i innovació de la Fundació MAP, tindrem la sort d’escoltar en Victor Küppers, un expert en habilitats personals, comercials i directives. Doctor en Humanitats, professor universitari, formador per importants empreses, escriptor i conferenciant . Concretament ens parlarà de gestió de l’entusiasme.
S’ha escrit molt sobre aquest tema però aquest autor ho fa amb una senzillesa i pragmatisme que s’agraeix, posa exemples de la vida diària i et fa reflexionar.
De la nostra actitud es desprèn la implicació, el compromís i les ganes de treballar .
Les organitzacions necessiten persones motivades, alegres, lluitadores, compromeses, generoses i que transmetin entusiasme ja que aquestes qualitats s’encomanen i són les que fan que una persona ho doni tot a la feina, més enllà de les tasques pròpies del seu lloc de treball, el desitjat “valor afegit” del que ja hem parlat alguna vegada i que fa a les empreses més competitives i fortes.
En Victor Küppers en el seu llibre “Vivir la vida con sentido” introdueix un concepte que personalment m’agrada molt. Segons ell totes les persones som bombetes, perquè transmetem: sensacions, emocions, sentiments...quan coneixes algú et fa falta molt poc temps per crear-te una opinió, no és per l’aspecte, ni la roba, ni la cara, és el que et transmet aquella persona. Segons Küppers tots som “bombetes amb potes”però, és clar, no totes brillen igual, n’hi ha que van per la vida a tope, irradiant entusiasme, amabilitat, passió, alegria. A tots ens agrada viure i treballar amb persones així. Brillar no és fàcil i requereix un gran esforç però és gratificant, és la diferència entre viure una vida plena i viure una vida de pena (V.Küppers).
Tots podem brillar al màxim si volem, és una decisió personal, és una qüestió d’actitud.
 

Us deixo el link de la seva web on hi trobareu molta més informació.

Feliç (black) Divendres!

divendres, 22 de novembre del 2013

La feina ben feta

Avui a Can MAP és un dia important. Hi ha nervis, dubtes, il·lusió…moltes emocions es barregen. I és que avui el jurat dels Premis d’Investigació i Innovació de la Fundació farà la valoració dels projectes. Avui tots els grups presentats defensaran els seus treballs davant quatre persones expertes de diferents àmbits i que fins avui no coneixien, i això imposa molt!
Aquests premis van néixer del Pla Estratègic de la Fundació amb l’objectiu de posar en valor el coneixement dels professionals que hi treballem, motivar, premiar la feina ben feta i fer visible el  talent de la nostra gent compartint-lo dins i fora de la Fundació. S’han presentat quatre treballs ben variats i interessants, els grups s’han preparat de valent, formant-se, cercant bibliografia, estudiant, observant, recollint dades...en la meva opinió, objectiu més que aconseguit!
Aquest Infodivendres pretén ser un reconeixement al gran esforç que heu fet per desenvolupar les vostres idees, heu demostrat la  vostra implicació i dedicació. Gràcies per plasmar en paper el vostre esforç i compartir tot aquest coneixement amb la resta del món. Segur que en podrem aprendre molt i al final sempre serà un benefici pels nostres usuaris, que són el més important. 
Sabem que no ha estat fàcil, segur que en algun moment heu tingut por de no estar a alçada, d’equivocar-vos, però segur que aquesta tarda davant el jurat tot anirà molt bé, ara la feina ja està feta, només cal mostrar-la amb orgull i gaudir de l’èxit. 
Enhorabona cracks!

Acabo novament amb un missatge positiu i molt escaient de MrWonderful (un dia ja us parlaré de la teoria que amaguen aquests tipus de frases...).

Feliç divendres

divendres, 15 de novembre del 2013

Canviar és difícil

Canviar és difícil, prendre decisions ens costa, sempre apareix la por a equivocar-se i aquesta moltes vegades ens frena i fa que no avancem. En aquests moments de canvi actual més que mai hem de ser valents i valentes, cal adaptar-se als canvis que venen amb una actitud positiva, cal buscar sortides i anticipar-se fent que les coses passin no esperant que tot es solucioni per art de màgia.

Avui us recomano un llibre que fa temps vaig llegir i que moltes vegades em ve al cap ja que em va ajudar a prendre una decisió important. Es tracta de “Qui s’ha endut el meu formatge” d’Spencer Johnson (1998) un escriptor i psicòleg americà que va triomfar amb aquesta història.

Es tracta d’una faula que explica la historia de dos ratolins i dos “liliputienses” a la recerca del formatge que necessiten per alimentar-se en un laberint que representa el món real. En els personatges es veuen diferents actituds davant el canvi i diferents formes d’afrontar la situació, el que es bloqueja i nega l’evidència i el que actua decidit.

Com reflecteix la història, cal confiar en nosaltres mateixos, ser positius i lluitar pel que volem, si se t’acaba el formatge...surt a buscar-lo!




Feliç divendres

divendres, 8 de novembre del 2013

Estalviar temps a Internet

La xarxa és un pou sense fi d’informació. Si volem fer cerques més concretes, específiques i ràpides haurem de conèixer tècniques i mètodes per optimitzar la nostra recerca a internet. La majoria de vegades però, busquem i llegim informació de les mateixes pàgines web o blogs, els mateixos diaris, temes d’interès, publicacions que seguim...i haver d'entrar a cadascuna d'elles implica una pèrdua de temps considerable.

Per aquells i aquelles que no ho conegueu, existeix una forma fàcil de fer que els continguts vinguin a nosaltres i no a la inversa, estalviant-nos temps i assegurant que ens arribi tot aquell coneixement important per nosaltres. Coneixeu els RSS (Really Simple Syndication,)? Es tracta d’un format XML per a compartir contingut a la xarxa, el funcionament és senzill, només cal instal·lar un lector de RSS. N’hi ha de diferents tipus, uns que s’instal·len directament a l’ordinador i altres són online. El que jo utilitzo és un lector online, n’hi ha una gran varietat però amb el tancament de Google Reader ara utilitzo Feedly, és molt fàcil i intuïtiu i també us el podeu descarregar al mòbil i portar sempre la informació amb vosaltres. Només cal entrar-hi, registrar-se i inscriure's a les pàgines que més ens interessen, quan vulgueu estar informats ho tindreu tot agrupat i a la vostra disposició.


Us adjunto un vídeo de tres minuts que explica què és RSS.




Feliç divendres!

dijous, 31 d’octubre del 2013

Personalitats que inspiren

Per començar aquests dies de festa amb una bona reflexió, avui us porto una història que potser coneixereu però que val la pena recordar. La protagonista d’aquest fet és la  Malala Yousafzai, una nena d’11 anys de Pakistan que volia estudiar igual que feien els nens del seu país, un dret tan bàsic com el de l’educació que els talibans neguen a les nenes, responent amb  morts i amenaces a tots els qui incompleixen aquesta norma. 
La Malala va començar a escriure un blog de protesta a la BBC on criticava la repressió talibana al nord del seu país. Quan això es va descobrir la van perseguir fins que un dia a l’autobús que la portava a l’escola clandestina on anava a diari,  la van disparar. Va estar molt greu però es va recuperar (porta una placa de titani i un dispositiu auditiu), els radicals pensaven que matant-la apagarien la seva veu però contràriament van crear una heroïna amb un objectiu molt clar: canviar el món lluitant pels drets humans i l’educació per tothom.

La Malala ara viu al Regne Unit on continua fent difusió de la problemàtica del seu país. Ha rebut reconeixements i premis d’organismes de tot el planeta, fins i tot va estar a punt de rebre el premi Nobel de la Pau, és la persona nominada més jove de la història dels premis Nobel. Segons ella es pot canviar el món amb «Un llibre, un llapis, un mestre i un nen».

Aquesta història ens recorda que hi ha gent valenta que lluita i defensa el que pensa, que va més enllà de motivacions personals, personalitats que ens inspiren i ens conviden a replantejar-nos opinions i actituds, a tots ells i elles Moltes gràcies!

Aquí teniu el vídeo del seu discurs a la ONU on va ser guardonada amb el Premi Sajarov i la referència de la seva Biografia:



“Yo soy Malala” Malala Yousafzai; Christina lamb , Alianza editorial, 2013


Feliç divendres de castanyada!