dijous, 2 d’octubre del 2014

Coaching.si, Coaching.no (Segona part)

Un procés de coaching te 5 fases, cada fase te uns objectius. Com vaig comentar la setmana passada una de les principals eines del coach és la pregunta , a continuació us poso uns exemples de preguntes que us mostraran de forma senzilla les diferents fases del procés de coaching:

  • Definir un títol, el tema a treballar: En aquesta primera fase cal establir a grans trets allò que es vol treballar, per ajudar al coachee es poden utilitzar preguntes del tipus: Què vols canviar? On vols canviar? Què et preocupa? Posa un títol de pel·lícula o un titular d’una noticia a allò que t’agradaria aconseguir amb el procés de coaching...
  • Definir l’objectiu o objectius: En aquest moment ja s’ha de filar més prim, cal fer preguntes permetin anar definint on vol arribar el coachee al final del procés. Es poden utilitzar preguntes com ara: Què vols aconseguir? Com et veus d’aquí 5 anys? Quins son els teus somnis?
  • Resultat desitjat: Per saber quin és el resultat que li agradaria aconseguir al final del procés, no el que creu el coach que seria un bon resultat sinó el que voldria el propi coachee, el que ell veuria com un èxit, per exemple:  Com creus que podries actuar per millorar? Què has provat fins ara? En quins moments o amb quina freqüència actues o et sents així?
  • Opcions: Moltes vegades no hi ha un únic camí per assolir una meta, cal explorar alternatives possibles, es poden fer preguntes com ara: Quin altre camí pots agafar? Amb quines eines/recursos comptes? Qui et pot ajudar?
  • Compromís:  Per última, cal aconseguir que la persona es comprometi a actuar, si no hi ha actuació, sinó es fa alguna cosa, no canvia res, per tant aquestes preguntes fan que el coachee “es mulli” i posi terminis: Quin serà el teu pla d’actuació? Quan temps necessites per aconseguir-ho? Com i quan començaràs? De quina forma ho faràs? on ho posaràs en pràctica?
Us deixo un vídeo resum del que seria un procés de coaching, espero que us agradi.

     Feliç divendres

2 comentaris:

  1. Gràcies per la informació...molt interessant

    A. Fajula

    ResponElimina